Innowwide

ALINOS PROJECT

Het herontdekken van hennep als duurzame textielvezel

Hennep is een van de eerste planten die 50.000 jaar geleden tot bruikbare vezels werd gesponnen. Hennepvezels die in textiel werden gebruikt, werden in oude beschavingen zeer gewaardeerd om hun duurzaamheid en comfort. Het is daarom ontmoedigend dat natuurlijke vezels een ondergeschikte rol hebben gekregen in onze garderobe, waar niet alleen fast fashion heerst, maar ook synthetische vezels het grootste percentage vormen van de grondstoffen die voor onze kleding worden gebruikt. Dit kan worden verklaard door de kosten en de kwaliteit van de natuurlijke vezels die worden verkregen tijdens de oogstprocessen, waarbij ze meestal in minuscule vezels worden gebroken.

Bovendien heeft hennep diverse toepassingen en is het een bijzonder bestendige plant in ongunstige omstandigheden, waarvan de snelle groei weinig energie vergt, waardoor het een ideaal gewas is om te verbouwen.

Organic,Clothes.,Natural,Colored,T Shirts,Hanging,On,Wooden,Hangers,In

Hyler en het ALINOS project

Met dit project wil HYLER het gebruik van natuurlijke vezels stimuleren om zo het land, de vezel en het milieu zo efficiënt mogelijk te gebruiken, nu en voor toekomstige generaties. ALINOS is opgezet om de haalbaarheid van de commercialisering van HYLER’s machines in de Verenigde Staten te beoordelen, om het potentieel van deze duurzame vezels volledig te benutten door middel van innovatieve oogstprocessen. De sleutel om dit te bereiken is een nieuwe manier van oogsten die intelligent, ingenieus en toekomstbestendig is. Samen met East Coast Hemp Supply Inc (ECHS) zal dit project lokale gebruikers de beste hulpmiddelen bieden voor het oogsten van hennep, de impact ervan op de gezondheid van de bodem en hoe ze gebruikt kunnen worden voor een verscheidenheid aan bastvezelgewassen zoals vlas of miscanthus.

Het doel

Het doel van HYLER is om een compleet “full liner” productassortiment van oogstverwerkingsmachines te ontwikkelen dat ontworpen wordt volgens de behoeften en eisen van eindgebruikers en in samenwerking met onze technologieleveranciers, terwijl het milieu beschermd wordt dankzij de innovatieve technologie. Hiervoor zal een uitgebreide analyse van concurrerende technologie, markt, zakelijke kansen en sociale en culturele best practices voor hennepgewassen worden uitgevoerd. Verder zal een gezamenlijk R&D project worden gedefinieerd om HYLER’s aanpak verder te testen en aan te passen aan de lokale marktcontext in de VS, met aandacht voor de behoeften en capaciteiten van de verschillende belanghebbenden binnen de waardeketen.

Image003
Image002