Over Hyler

Wij geloven in een andere manier van oogsten, die het maximale rendement zal opleveren voor het land, de vezels en het milieu voor nu en voor toekomstige generaties.

Uitgebreide kennis en ervaring
Het team achter Hyler beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in de ontwikkeling van vezeloogst- en verwerkingsmachines. Met een sterk netwerk van partnerschappen met eersteklas leveranciers, klanten en onderzoeksinstellingen worden we goed ondersteund op onze reis. Ons belangrijkste doel is om een uitzonderlijke waarde te leveren aan eindgebruikers, waarbij we prioriteit geven aan hun behoeften en eisen.
FB IMG 1598161150590
Bouwen op vertrouwen
Hyler is een jong en dynamisch bedrijf die zich richt op het service na verkoop, ontwikkelen, fabriceren en finetunen van vlasmachines en vierkante balenpersen.
FB IMG 1598161150590
Eigen engineering & productie
Hyler richt zich op de productie van toekomstgerichte machines voor de vlasteelt. Zo heeft Hyler onlangs de Easy-Turn 113A ontwikkeld en is hij bezig met de ontwikkeling van een balenpers: Easy-form 120/90 Hybride.
IMG 20200913 115346 003
Hoge klantwaardering
Onze machines zijn ontwikkeld in samenspraak met eindklanten en branchespecialisten. We streven ernaar om de perfecte machines te ontwikkelen die een oplossing bieden en de werkdruk ontlasten.
IMG 20200913 115346 003

Hyler is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve hybride en ecologische landbouwmachines voor de verwerking van vezelgewassen. Hyler onderscheidt zich van huidige producenten door intelligente en innovatieve conceptoplossingen, waarbij maximale efficiëntie centraal staat. De belangrijkste sectoren waarin we werken zijn vlas, hennep, kenaf, miscanthus, gras en stro.

Onze industrieën

Vlas

Vlas mag zonder twijfel een topproduct worden genoemd. Met toepassingen in vrijwel alle mogelijke sectoren is het niet verwonderlijk dat deze natuurlijke en uiterst ecologische grondstof nog steeds aan succes wint.

Hennep

Hennep is een van de eerste planten die 50.000 jaar geleden tot bruikbare vezels werd gesponnen. Hennep is zelfs een bijzonder resistente plant die niet vatbaar is voor ziekten en waarvan de snelle groei weinig energie kost.

Hennep is gemakkelijk te kweken zonder GGO’s of pesticiden en biedt een voordelige teelt vanuit ecologisch oogpunt, vooral omdat het zeer weinig onderhoud en bijna geen irrigatie vereist.

Met een levenscyclus van vier tot vijf maanden maakt hennep een snelle teelt mogelijk en in feite een aantrekkelijke opbrengst.

Miscanthus

Miscanthus is een meerjarig gewas dat met zijn hoge opbrengstpotentieel ideaal is voor gebruik als bio-energiegewas.

Miscanthus is net als maïs een C4-plant, het gras is in staat om op een efficiënte manier zonlicht op te nemen om biomassa op hoge temperatuur en met een minimum aan water om te zetten.

De jaarlijkse oogst geeft de teler een vast inkomen, in tegenstelling tot houtige gewassen die maar om de twee tot vier jaar geoogst kunnen worden

Fourage

Voeder is een plantaardig materiaal (bladeren en stengels) dat gegeten kan worden door grazend vee zoals hooi, luzerne, gras, stro, enz.

Hoewel de term “voedergewassen” een ruime definitie heeft, wordt de term “voedergewas” gebruikt om gewassen aan te duiden, een- of tweejarig, die worden geteeld voor gebruik door begrazing of oogst als een geheel.

Kenaf

Kenaf is een bron van textielvezels voor producten als koord, touw, zakken en vloerkleden.

Kenaf is een veelbelovende bron van grondstofvezel voor pulp, papier en andere vezelproducten.